12 maj 2013
16:00

Romelanda UF

Referat: Hönö/Björkö - Romelanda UF

För första gången någonsin (om man bortser från de sista 10 minuterna av Gothia-semifinalen förra året, och det gör jag gärna) så fick jag idag förmånen att bevittna en Hönö/Björkö-match från "föräldrasidan". Jag lyckades tuta i några föräldrar att det var för att jag blivit avstängd efter min sandlåde-fight med Jitex Clagge-kopia förra veckan. Märkligt nog så verkade det för de flesta föräldrar vara ett högst troligt scenario och därför gick skämtet lite i baklås.

Sanningen var att jag tidigare under dagen la fokus på en killmatch där min avkomma gästspelade i mål för IFK Björkö P01 mot Hönö IS dito och därför kom jag precis i tid till att matchen startade. För att inte störa i uppladdning och matchförberedelser så valde jag istället att bli underhållen från sidan av plan. Och det måste jag säga att jag verkligen blev!

Tonen sattes på något sätt redan i de första matchminuterna. Vi får en hörna ganska tidigt och kör givetvis den intränade hörnvarianten. Elinjoh slår en flack boll mot Vickan på första stolpen. I normala fall skulle #22 där gå upp och nickskarva bollen, men istället tar hon sats och likt en Zlatan som tuggat guarana till middag så kör hon en cykelspark i huvudhöjd som slår i bortre stolpen, på ett motståndarben och ut. Den prestationen var värd ett bättre öde och hade varit en stark kandidat till årets mål om den hade gått in.

Att Romelanda är taggade kunde vi dock se och några i föräldraskaran hade också hört att vårt rykte hade föregått oss. De var väl medvetna om vilka resultat vi gjort tidigare och det vet vi ju av erfarenhet att det kan bli klurigt att spela mot motstånd som har fått den motivationsinjektionen.

Vårt anfallsspel kommer dock sakta smygande. För dagen hade Jogge och Jagge gjort lite smärre justeringar i taktiken, vilket ledde till ett mer effektivt och mer "rakt-på-sak"-anfallsspel. Bollarna bakom motståndarnas backlinje satt många gånger perfekt och i varje anfall hade vi fler med i uppbyggnaden än vad vi hade i hela matchen mot Jitex senast.

Målen trillar så småningom in också - inte genom att vi försöker gå på kraft och ska försöka skjuta målvakt, backlinje och halva avbytarbänken genom nätet och ut på gatan, utan genom att spela oss fram till fina lägen. Mot slutet av halvleken börjar målen trilla in i tätare takt och i halvlek står det 4-0. Jag ska ärligt säga att det var väldigt trevligt att stå på föräldrasidan denna dag och det var många givande diskussioner och meningsutbyten som gjorde att jag inte var helt fokuserad på matchen i alla lägen.

Det jag kunde se var dock att spelet flöt betydligt mycket bättre denna gång. Vi använde ytorna som vi tog avslut från bättre lägen än tidigare. Några försvarsmissar fick jag också bevittna, speciellt i andra halvlek, men det är skönt att se att det är människor man tränar och inte humanoida robotar. Vi fick se många fler viktiga brytningar och fina försvarsingripanden än missar och ovan på det en kanonsnygg enhandsräddning av Fille.

Romelanda har ett par snabba tjejer som irriterar i vår backlinje och de "brötar" som sagt så småningom in ett par mål i andra halvlek. Men så många klara chanser blev det ändå inte till slut för deras del. Backlinjen och mittfält gör ett mycket bra jobb som vanligt! Innan Romelandas pyttsar har vi dock stängt matchen genom att på några minuter såga oss snabbt och smärtfritt genom det gula försvaret och komma till ganska enkla avslut. Ett och annat långskott letade sig också in.

Måste också nämna våra debutanter i den vita tröjan: Wilma, Wilma och Ammie. Ni går in och visar inga tveksamheter! Ammie fullständigt springer sönder deras högerkant om och om igen och Wilmorna sliter som små galärslavar på mittfältet både för att stoppa Romelandas försök till kontringar och i vår egen speluppbyggnad. Stort TACK för att ni ställde upp idag!

På det hela taget var det en njutning och glädje att få se er spela idag tjejer. Beröm till HELA laget! Chris gjorde en fantastisk insats som Clagge-kopia idag - du ligger farligt nära ett heltidskontrakt nu... Efter att ha fått bevittna ett sömnpiller när PSG och Zlatan gnetade till sig den franska ligatiteln ikväll, så är det inte det som kommer vara det bestående minnet från dagen. Lagom till slutskeendet av matchen så sprack molnen upp och solen började värma - ett tecken i skyn! Ert spel värmer, tjejer, och det ska vi slipa ytterligare på inför det som kommer i slutspurten av våren och i sommar!

TACK för underhållningen både från tjejer och publik! Det var en bra känsla att få med sig in i en ny arbetsvecka! Nu ska jag slå David Moyes en signal och se om han lyckats skaffa sig en Ass ännu...